Glendon Campus
York University
2275 Bayview Avenue
Toronto, Ontario
Canada M4N 3M6
Glendon campus wins the Toronto Urban Design Award

Share

Glendon Campus has emerged from its reclusive ravine setting of dense forest at Bayview and Lawrence Avenues. The new transparent glass addition to the original red brick campus dramatically alters the first impression of the francophone component of York University and creates a distinctive arrival pavilion and a desirable axial termination to Lawrence Avenue. Interior stairs act as vertical beacons on the exterior, and student spaces pushed to the perimeter animate and soak in the dense greenery of the site. This is a skillful handling of a top of ravine site, creating a new threshold and sense of arrival, while maintaining the proximity and presence of the forest.

http://www.toronto.ca/tuda/2013/pdf/tuda_jury_report.pdf (see page 23)


Published on September 12, 2013